Doç. Dr. Barış Ekici

Doç. Dr. Barış Ekici

Çocuk Nöroloji Uzmanı

Barış Ekici'ye ait yayınlar

Doç. Dr. Barış Ekici

Doç. Dr. Barış Ekici Hakkında Kısa Bilgi

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Doktor Barış Ekici Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniğinde Pediatri uzmanlığını 2007 yılında tamamlamış. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Çocuk Nörolojisi yandal uzmanlığını aldıktan sonra 2013 yılında Üniversite Doçentliği ünvanına hak kazanmıştır.

Otizm Nedir?

Otizm spektrum bozukluğu, sosyal ve iletişime dayalı alanlarda zorluklar ile kısıtlı ve tekrarlayan davranış kalıplarıyla kendisini gösteren nörogelişimsel bir hastalıktır. Neredeyse her 50 çocuktan biri otizm tanısı almaktadır.Otizm spektrum bozukluğunun belirtilerinin erken dönemde fark edilmesi, çocuğa ve aileye verilecek eğitsel dersteğin erken dönemde olmasını sağlamaktadır. Çocukluğun erken döneminde verilen destekler, otizm belirtilerinin azalmasına veya ortadan kalkmasına imkân sunmaktadır. Amerikan Pediatri Akademisi, çocukların 18 ve 24. aylarda otizme özgü araçlar ile otizm semptomları açısından değerlendirilmelerini önermektedir.

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Otizm

Otizm spektrum bozukluğu, sosyal ve iletişime dayalı alanlarda zorluklar ile kısıtlı ve tekrarlayan davranış kalıplarıyla kendisini gösteren nörogelişimsel bir hastalıktır. Neredeyse her 50 çocuktan biri otizm tanısı almaktadır.Otizm spektrum bozukluğunun belirtilerinin erken dönemde fark edilmesi, çocuğa ve aileye verilecek eğitsel dersteğin erken dönemde olmasını sağlamaktadır. Çocukluğun erken döneminde verilen destekler, otizm belirtilerinin azalmasına veya ortadan kalkmasına imkân…

Epilepsi Nedir?

Beynimiz milyonlarca sinir hücresi ve bunları destekleyen hücrelerden oluşmuşlardır. Beynimizdeki hücreler birbirleri ile karmaşık elektriksel ve kimyasal maddeler vasıtası ile haberleşir ve istediğimiz doğrultuda hareket etmemizi sağlarlar.

Doç. Dr. Barış Ekici

4 dakikalık okuma süresi

Epilepsi

Beynimiz milyonlarca sinir hücresi ve bunları destekleyen hücrelerden oluşmuşlardır. Beynimizdeki hücreler birbirleri ile karmaşık elektriksel ve kimyasal maddeler vasıtası ile haberleşir ve istediğimiz doğrultuda hareket etmemizi sağlarlar. Normal şartlar altında belirli düzen ve koordinasyon ile çalışan bu hücrelerin bir kısmının normal aktivitesi dışında uyarılar göndermesi sonucu nöbet olarak tarif edilen ataklar meydana gelir. Anormal olarak çalışan bu yapının sorumlu olduğu görevle…

Sultan Ahmet'te Otizm Konuşmaları

Doç. Dr. Barış Ekici'nin katılımıyla gerçekleşen Sultan Ahmet yürüyüşünde Barış Hocamız otizm hakkında görüşlerini paylaştı.

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Otizm nedir?

Doç. Dr. Barış Ekici’nin katılımıyla gerçekleşen Sultan Ahmet yürüyüşünde Barış Hocamız otizm hakkında görüşlerini paylaştı.

Çocuk Nörolojisi Nedir?

Çocuk Nörolojisi çocuk beyin, sinir, kas ve gelişimsel hastalıklarıyla ilgilenen tıp uzmanlık alanıdır.

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Çocuk Nörolojisi Nedir?

Çocuk Nörolojisi çocuk beyin, sinir, kas ve gelişimsel hastalıklarıyla ilgilenen tıp uzmanlık alanıdır. Pediatrik Nöroloji veya Gelişimsel Nöroloji olarak da bilinmektedir. Çocuk nörolojisi uzmanları çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlıklarını tamamladıktan sonra üst ihtisas yaparak çocuk nörolojisi alanında çalışma hakkı edinirler. Çocuk hekimleri olarak sağlıklı çocukların normal gelişimine tanıklık ederek geçirilen yıllar, çocuklardaki nörolojik hastalıkları daha erken fark etmemize olanak…

Prof. Dr. Burak Tatlı Çocuk Nörolojisi Kliniği

Çocuk Nöroloji Kliniği 2005 yılında Prof. Dr. Burak Tatlı tarafından kurulmuş, 2014 yılında Doç. Dr. Barış Ekici‘nin katılımıyla genişlemiştir.

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Prof. Dr. Burak Tatlı | Çocuk Nörolojisi Kliniği

Çocuk Nöroloji Kliniği 2005 yılında Prof Dr Burak Tatlı tarafından kurulmuş, 2014 yılında Doç Dr Barış Ekici‘nin katılımıyla genişlemiştir. Hedefimiz çocuk nörolojisi alanındaki tüm hastalıkların tedavisini yapabilecek bir merkez olabilmektedir. Kliniğimizde nörolojik hastalıkların tanısı için EEG ve Kraniyal Ultrasonografi yapılmaktadır. Nörolojik sorunları olan bebek ve çocukların tüm tedavisinin aynı merkezde tamamlanabilmesini hedeflediğimiz için, ekibimize 2015 yılında Fizyoterapist Burcu…

Serebral Palsi

Serebral Palside Peptiderjik Tedaviler

Doç. Dr. Barış Ekici

3 dakikalık okuma süresi

Serebral Palsi

Travmatik ve hipoksik beyin hasarı (Serebral Palsi) dünya çapında yılda 10 milyondan fazla kişiyi etkilediği için yüksek sosyoekonomik etkiye sahip yıkıcı bir tıbbi durumdur. Uzun süreli hastanede kalma, mortalite ve engellilik ile ilişkilidir. Serebral palside yaşam süresi özellikle gelişmekte olan ülkelerde onlarca yıldır sürekli olarak gelişmesine rağmen, beyin hasarı için etkili bir ilaç tedavisi klinik bir ihtiyaçdır.

Katılma Nöbetleri

Bilinç değişikliğine yolaçan nefes tutma nöbetleridir. Yaklaşık 20 çocuğun birinde görülür. Kızlar ve erkekler eşit oranda etkilenir.

Doç. Dr. Barış Ekici

1 dakikalık okuma süresi

Epilepsi

Aileleri oldukça tedirgin eden, sık rastlanan bir durum katılma nöbetleri. Bazı bebeklerde dirençli seyir göstererek hayat kalitesine olumsuz etkileri olabiliyor.

Çocuklarda Başağrısı (Migren)

Migren çocuklarda sanılanın aksine sık görülen bir rahatsızlıktır.

Doç. Dr. Barış Ekici

3 dakikalık okuma süresi

Çocuklarda Başağrısı (Migren)

Çocukluk çağında da baş ağrısı yaşam kalitesini etkileyen yakınmalardan biridir. Baş ağrısı sıklığı çocukluk çağı boyunca yaşla birlikte artmaktadır, 7-15 yaş grubunda baş ağrısı sıklığı % 26-82 arasında değişmektedir .

Son gönderiler

Zatay Sağlık Doktorlarımız